Freitag, 17. August 2012

i Norge

Ylläs - Kiiruna - Narvik - Kilpisjärvi - Ylläs  -kierros on nyt tehty ja siis VAU! Mä en oisi ikinä uskonu että näin lähellä Suomea ja ennen kaikkea näin lähellä meidän "kakkoskotia" on lähes alppien kaltaiset vuoret. No okei, kyllä mä tiesin jo että Norjassa on mahtavat vuoret, kun siellä lapsuuden kesälomat käytiin viettämässä, mutten koskaan oo ollu näin pohjoisessa, joten en tiennyt niiden olevan jopa näinkin isoja. 

Tromssa jäi nyt näkemättä, mutta päätettiin että myöhemmin syksyllä tehdään uusi matka, suoraan Tromssaan. Aina oon pienestä pitäen tykännyt Norjasta hirmuisesti (paitsi sen maan hiihtäjät on sanonko mistä..) ja nyt rakkaus sitä maata kohtaan vain vahvistui entisestään. Ehdoton kakkosmaa Saksan jälkeen! ;) 

Kiirunassa (Ruotsissa siis) oli vielä kohtalaisen lämmin, +23°C suunnilleen, mutta sieltä pohjoisemmaksi mennessä eli Narvikiin, niin lämpö jäi matkalle.. Olihan sieläkin vajaa 20°C, mutta ei se niin lämpöiseltä tuntunut, kuin mitä nämä Ylläksen alkuviikon helteet olivat. Perjantai-aamun valjetessa viileys oli vielä vahvemmin tunnettavissa. Vain +13°C Skibotnissa, eli Atlantin rannalla, hihi. ;) Ehdottomasti komeimmat vuoret/tunturit olivat juurikin Skibotnissa, missä harmillisesti paksu pilvipeite peitti alleen kaikki kauneimmat osat vuorista.. Toki paljastui sieltä välistä vähäsen. Mutta ehkä seuraavalla matkalla on selkeä sää ja kaikki näkyy! Ah maisemat. 

Skibotnista matka jatkui kohti Kilpisjärveä. Saana-tunturi houkutteli niin kovasti, että tietysti sinne päälle täytyi kiivetä! Mikäs sen mukavampi tapa viettää perjantaita, kuin kiipeämällä Suomen toiseksi korkeimman tunturin päälle! Jee! 

Nyt koko matka kuvaoksennuksena!
Ps. Kiirunassa ja Narvikissa oli älyttömän paljon SAKSALAISIA! Siis ihan autojensa kanssa, ja motskareillakin niitä siellä meni.. Tulkaa Suomeen mieluummin, ei Ruotsissa oo mitään..

 Tornionjoessa oli kiva koski, sen rannasta.

Ruotsista ensimmäisiä lumihuippuja, muutama kymmenen kilometriä Norjan rajalle.


Narvikissa ihana sateenkaari! Ja jos tarkasti kattoo niin näkyy vieressä toinen ;)

Narvikin satama

Vuorovesi Norjanmeressä (siis Atlantilla)


Upea silta Narvikissa.



Meren rantaa Skibotnissa.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen